cOPENhagen

 2009.11.02. 17:42

Biciklik, csatornák, Lego, Hamlet, hableány, Andersen. Kb. ennyit tud egy átlagos (nem dán) földi halandó Dániáról. Bevallom, én se tudtam sokkal többet. Most annyival sikerült több ismeretre szert tennem, hogy ősszel/télen és egyéb hideg, csapadékos időszakban óriási vétek odalátogatni. Mert amikor itthon napsütéses, kertben-ebédelős, Kopaszi-gáton-fűbenfekvős idő volt, akkor ott szeles, esős, kimozdulni-nemakarós.

Miért is érdemes Koppenhágába menni? Ott van ugye a Tivoli, a messzi földön híres vidámpark és szórakoztató központ ... ősszel zárva :( Aztán ha Dánia, akkor LegoLand, a legendás gyerekjáték tematikájára épült vidámpark... 260km-re a fővárostól, egy teljesen más (fél?)szigeten, ahova a legegyszerűbb közlekedési eszköz a repülő. Legyen akkor egyszerűen egy korsó Carlsberg (mert ugye valószínűleg a világ legjobb söre), vagy annak hiányában Tuborg ... átlag másfélszer-kétszer annyiért, mint egy Guinness a híresen drága Dublinban. Na igen, kérem alássan, low budget turista ne menjen Európa leggazdagabb városába, vagy ha odamegy, ne reklamáljon!

Vegyen inkább egy CPH-kártyát, amivel 1-3 napig ingyen tömegközlekedhet, múzeumlátogathat, eljuthat olyan vidéki kastélyokba, amiket tényleg érdemes megnézni. Legnagyobb lelkesedésem forrása pedig a low budget turista igazi kedvence: az ingyen biciklikölcsönzés. Keress egy tesco-bevásárlókocsi módjára leláncolt, messziről felismerhető biciklit (egyébként ez a legnehezebb része), dobj be 20 koronát, cangázz keresztül-kasul a belvárosban (teljes biztonságban, széles és tiszteletben tartott kerékpárutakon), és ha elfáradtál, kösd ki egy arra alkalmas tárolóhoz, vedd magadhoz a húszasod és sétálj / buszozz tova! Én idehaza nem vagyok nagy kerekes, főleg, mióta tizenvalahány éve a kedvenc drótszamaram a cívis város tolvajbandáinak martaléka lett, de komolyan mondom, ezek a piszok dánok meghozták a kedvem :)

Csak tudnám, miért dobálják a megunt bicajokat a csatornákba...

Ha nem vettem el a kedved, kattints ide!

Címkék: utazás kerékpár dánia élmény biciklizés koppenhága

A bejegyzés trackback címe:

https://megadommagam.blog.hu/api/trackback/id/tr721493587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása